Update: June 26, 2012
"If you look at this play what we're trying to get is a seal here, and a seal here, and we're gonna run this play in the alley" - Vince Lombardi
Two cycles ago. Mar 19, 2012.
And two cycles before that. Dec 14, 2011.
Did you see it coming?
Next week. Jun 18, 2012 (Jun 11 - 18Z GFS Forecast)
Turns out Jun 20, 2012 was the day.
Good job GFS, just 2-ish days early...
Below are duration calculations to put the time frames into perspective.
Dec 14 to Mar 19 = 97 days / 2 cycles = 48.5 days
Dec 14 to Jun 18 = 188 days / 4 cycles = 47 days
*Mar-19 to Jun-18 = 92 days / 2 cycles = 46 days **
**As jdrenken has proven, the computer models are usually a day or two quick this far out. Click on his forum handle to learn more.
Mar-19 to Jun-20 = 94 days / 2 cycles = 47 days
As always, all these comparisons boil down to the beholders interpretation of the cycle and I can't emphasize this feeling enough. My interpretation of the cycle is lined out in my cycle calendar. If there are any questions or thoughts on my research and analysis of the LRC or how I presented the material just let me know in the comments section of the blog. Thanks for reading!